Nieuws

Scheuten Absoluut Glastechniek (SAGT) heeft totaal ruim 1.200 vierkante meter glas geleverd voor De Zeeland in Bergen op Zoom. Van de voormalige suikerfabriek zijn enkele imposante fabrieksgebouwen bewaard gebleven als industrieel erfgoed en herbestemd als overdekt winkelcentrum. SAGT is betrokken geweest bij de engineering, levering en montage van diverse glassystemen. In het nieuwe ontwerp zijn bestaande gebouwen verbonden door een nieuw te bouwen glazen entree. Naast de glazen gevel zijn hierin lichtstraten, glazen balustrades en glazen winkelpuien opgenomen.

Speciale aandacht ging uit naar de geïsoleerde glazen gevels. Alle isolatieruiten in deze gevels, type Isolide Superplus 1.1G/SAFE, zijn vierzijdig verlijmd op een staalconstructie. De afmetingen van de grootste ruiten zijn met 5.500 x 2.500 millimeter (bxh) en een gewicht van circa 1.000 kilogram fors te noemen. In het dak van het entreegebouw zijn twee lichtstraten opgenomen, eveneens uitgevoerd in Isolide Superplus 1.1G/SAFE isolatieglas. De beglazing is vierzijdig opgelegd en verlijmd op een staalconstructie. Het glas is voorzien van een Low-E coating en heeft een Ug-waarde van 1.1 W/m2K. Binnen zijn loopbruggen tussen de bestaande bouwvolumes aangebracht. SAGT plaatste Multisafe gelaagde veiligheidsbeglazing, éénzijdig ingeklemd, als balustrade langs deze bruggen. De bestaande gevels, grenzend aan het entreegedeelte, zijn opengewerkt tussen de penanten. Glas verbindt de winkels met de centrale entree. Ook hier is door SAGT Multisafe gelaagd veiligheidsglas toegepast.

Zie ook ons eerdere bericht over De Zeeland met het door Metaglas uitgevoerde werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.