Nieuws

Het nu leegstaande, 4.000 vierkante meter grote, voormalige belastingkantoor in het stationsgebied van Roermond ondergaat een totale metamorfose. Architectenbureau Paul de Ruiter en Klictet Installatieadvies ontwikkelden een duurzaam herontwikkelingsplan. De transformatie heeft de naam Rura Nova gekregen en een Proefkamer laat de mogelijkheden zien. Scheuten Glas is een van de participanten.

Rura Nova heeft als doel een ‘ultiem duurzame omgeving te creëren waarin mensen prettig kunnen wonen en werken, omringd met alle denkbare voorzieningen’. Uitgangspunten: flexibiliteit, comfort, gezondheid, energiebesparing en hergebruik van materialen. In de aanloop naar de transformatie is begin deze maand het tijdelijke project ‘Rura Nova Proefkamer’ geopend, mogelijk gemaakt door regionale en (inter)nationale participanten, waaronder Scheuten. Eén verdieping van het gebouw is ingericht als experience center. Hier kunnen bezoekers zich laten inspireren door de transformatie van bestaande gebouwen en nieuwe vormen van wonen en werken te ervaren. Het gebouw krijgt een multifunctionele invulling. De Proefkamer toont de mogelijkheden van de locatie en maakt de visie op hergebruik, transformatie en verduurzaming tastbaar en levend. In de Proefkamer van Rura Nova wil Scheuten laten zien hoe zij dit met haar glasproducten realiseert. Zo is in de mock-up van de nieuwe gevel isolatieglas van het type Isolide Brilliant 60/28 geplaatst.

In de Proefkamer lopen bezoekers van de oude, gedateerde kantooromgeving, via innovatieve ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en hergebruik, de woon- en werkomgeving van de toekomst in. Wat doet akoestiek met je gevoel? Hoe gebruik je daglicht weer als lichtbron in een gebouw en wat doet dat met je bioritme? Wat betekent het als je de gezondheid van mensen als ontwerpprincipe hanteert? Hoe inspirerend is het om in en bestaand gebouw woningen te maken? In De Proefkamer worden lezingen, workshops en inspiratiesessie georganiseerd. De Daarnaast wordt de ruimte gebruikt voor netwerkborrels, educatieve rondleidingen, vergaderlocatie en diverse productpresentaties. De Proefkamer is tot mei 2015 te gebruiken en te bezichtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.