Nieuws
zonwerend glas

Thyssen Krupp Materials Nederland heeft een overeenkomst gesloten met KiesZon voor de realisatie van een zonnestroomproject met een vermogen van 2,3 MW. Dit project, bestaande uit ongeveer 9.000 zonnepanelen, wordt één van de grootste zonnestroomprojecten van Nederland. De installatie heeft een productiecapaciteit van jaarlijks 2 miljoen kWh. KiesZon investeert in het project en zorgt voor de ontwikkeling en exploitatie. Eind maart 2015 start de bouw van de installatie. Naar verwachting wordt deze in de loop van april 2015 opgeleverd.

De 9.000 panelen worden verspreid over twee locaties: 6.000 voor de vestiging in Veghel en 3.000 voor die in Zwijndrecht. Het project is mede mogelijk dankzij een SDE+ subsidie. ThyssenKrupp Materials Nederland gaat voor haar zonnestroom ongeveer hetzelfde betalen als voor haar huidige grijze stroom. KiesZon, de gezamenlijke dochtermaatschappij van Greenchoice en International Solar, is in ieder geval de eerste tien jaar eigenaar van de zonnepanelen. Daarna bestaat er voor ThyssenKrupp Materials Nederland de mogelijkheid en heeft zij de intentie om de zonnepanelen over te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.