Productnieuws

Het Digitale Huis, een samenwerkingsverband van systeemhuizen die bouwkundige software maken, is uitgebreid met een nieuw softwarepakket: GlasKompas van Saint-Gobain. De applicatie is bestemd voor ontwerpers, tekenaars, toetsers, bestekschrijvers en calculatiemedewerkers die met het programma via een eenvoudige zoekstructuur de juiste glaskeuze voor een bouwproject kunnen maken. Sinds 1 november is www.glaskompas.nl actief en voor iedereen toegankelijk.

De gemaakte selectie is als STABU-bestek of als neutrale tekst in het werkdocument op te nemen. Voor complexe  vraagstukken en glasdikteberekeningen op het gebied van constructief glas zoals dakbeglazing, voorziet het pakket in GlasKompas Pro. GlasKompas is een gedeponeerd merk van Koninklijke Saint-Gobain Glass Solutions Nederland en werd ontwikkeld in samenwerking met De Twee Snoeken Automatisering uit Den Bosch, volgens de principes van Het Digitale Huis. Dit samenwerkingsverband heeft als doel het ontwikkelen van een Bouw Informatie Model, dat fungeert als knooppunt van verschillende bouwkundige  programma's. De programma's kunnen zo met elkaar communiceren en onderling  gegevens uitwisselen.

In Het Digitale Huis zijn de volgende  softwareprogramma's aanwezig: de Normworm (bouwfysisch toetsingspakket), de Zoeksnoek (productinformatiesysteem), de Droomstroom (project- en  documentbeheerprogramma), de Woordpoort (bestekverwerker), de Knaakbaak  (begrotingspakket) en de Brandmodule. Voor architectenbureaus levert Het Digitale Huis volgens De Twee Snoeken een enorme tijdswinst en kostenreductie op doordat er minder werk hoeft worden uitbesteed aan externe specialisten. Met Het Digitale Huis wordt het mogelijk in de ontwerpfase de specificaties van losse onderdelen te benoemen, en nu ook die van bouwglas, aldus de Twee Snoeken. Meer informatie: www.glaskompas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.