Productnieuws

Pyroguard gelaagd brandwerend veiligheidsglas is nu ook verkrijgbaar in grotere en sterkere formaten. Zo introduceerde producent CGI International begin augustus Pyroguard C1130-iso, een uitbreiding van het onlangs gelanceerde type C1130, dat brandwerend is in klasse EW30 in combinatie met een sterkteklasse 2B2 (letselbeperking). Het ook als isolatieglas toe te passen product is tweezijdig brandwerend. In situaties waar eenzijdige brandwerendheid volstaat, zijn nu eveneens grotere maten beschikbaar: ook Pyroguard C730 is sinds augustus in een groter formaat leverbaar. CGI testte het enkele Pyroguard C730 tot plafondhoogte. De ontwikkelingen zijn een gevolg van de forse investeringen die de glasfabrikant de afgelopen twee jaar deed in research & development.

Pyroguard wordt in Nederland verkocht door Hogla uit Reeuwijk, Een ander voordeel van het nieuwe Pyroguard C1130-iso is volgens Hogla dat bij de productie goedkopere aluminium afstandhouders gebruikt kunnen worden in plaats van stalen. De maximale oppervlakte per ruit bedraagt nu 3,09 vierkante meter. Voor Pyroguard C730 is dat nu maximaal 2,21 vierkante meter. Hiermee zijn de mogelijkheden om Pyroguard toe te passen aanzienlijk toegenomen. CGI verwacht het komende jaar nog groter en sterker te kunnen gaan produceren.

Hogla meldt dat CGI International sowieso volop in beweging is. Het bedrijf bracht onlangs het nieuwe Pyroguard Insulation op de markt dat in verschillende diktes, maar ook in grote formaten kan worden geleverd. Het product heeft een klasse brandwerendheid van EI60. Dit betekent volgens Hogla dat het niet alleen 60 minuten vlamdicht is en straling reduceert, maar daarnaast ook zorgt voor 60 minuten thermische isolatie aan het oppervlak zodat de kostbare producten en mensen aan de niet-vuurkant van het glas extra beschermd zijn tegen stralingshitte.

Bovendien valt Pyroguard Insulation in de sterkte-klasse 1B1, de hoogste categorie in doorvalveiligheid. ‘Hiermee nestelt CGI International zich', aldus Hogla, ‘aan de absolute top van de markt. In Nederland – waar de vraag naar glas in brandwerendheidsklasse EW60 traditioneel groot is – is Pyroguard Insulation een welkome aanvulling op C1060. Met Pyroguard Insulation is er nu niet alleen een product dat aan de norm EW60 voldoet, maar dat ook in grotere afmetingen dan het bestaande Pyroguard C1060 geplaatst kan worden.'

De Britse glasproducent CGI investeerde de laatste twee jaar bijna een half miljoen euro in een eigen zeer modern laboratorium en research & development. Zo werd er een samenwerkingsverband aangegaan met de universiteit van Leeds en daarnaast werd er een gespecialiseerde en ervaren polymeer chemicus in dienst genomen. De investeringen moeten leiden tot nog veiliger en sterker brandwerend glas. Voor meer informatie zie www.hogla.com en www.cgii.co.uk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.