Productnieuws

Het appartementencomplex Metropole, in 2007 gebouwd op de locatie van de voormalige bioscoop Metropole in het centrum van Den Haag, is voorzien van Clearshield oppervlaktebescherming. Het glas van de dertig luxe appartementen was reeds aangetast, maar is nu gerenoveerd en duurzaam beschermd tegen vervuiling en aantasting door verkeer en de invloed van de zee, aldus de uitvoerende partij, Ritec Services uit Raamsdonksveer.

Net als in iedere drukke stad, word het glas in de Haagse hoogbouw blootgesteld aan het schadelijke effect van verkeersvervuiling en uitloging van cementwater. Aan zee komt hier nog eens de invloed van zilte lucht bij. Zonder enige vorm van bescherming moet het glas frequent worden schoongemaakt met alle kosten van dien. Het Clearshield renovatie- en beschermingsysteem zorgt volgens Ritec voor een duurzame en effectieve oplossing.

De eerste fase betrof het renoveren van het glas: de bestaande aantasting die zich in de achttien maanden na plaatsing van het glas had ontwikkeld, werd verwijderd. Het ‘weer zo goed als nieuwe glas' werd vervolgens in de tweede fase voorzien van Clearshield voor een langdurige bescherming tegen aantasting en verkleuring. Het applicatieteam van Ritec Services behandelde in totaal 850 vierkante meter glas en conditioneerde ook nog 480 vierkante meter aan betonnen waterslagen.

Oppervlaktebescherming van glas is vergelijkbaar met de werking van teflon in een pan: Clearshield gaat een chemische verbinding aan met het glasoppervlak, waardoor er een duurzame, transparante, niet-schadelijke barrière ontstaat die UV-stabiel is. Op deze manier wordt het glas beschermd tegen aantasting en verwering van organische vervuiling, zoals boomsappen en vogelpoep, evenals tegen anorganische vervuiling van bijvoorbeeld uitlaatgassen. De conditionering beschermt ook tegen verkleuring en lood- en ijzeroxide, afkomstig van trein- en tramverkeer. Naast het voorkomen van aantasting kan ook de frequentie van het onderhoud omlaag, wat kostenbesparend is in de exploitatie van een gebouw. Naast gevels wordt oppervlaktebehandeling van glas ook veelvuldig toegepast in douchecabines en de luxe scheepvaart. Meer informatie: www.ritecservices.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.