Productnieuws
brandwerend glas

In de Pyroguard-reeks van gelaagd brandwerend veiligheidsglas, is nu ook Pyroguard C1130-iso verkrijgbaar. Een uitbreiding van het onlangs gelanceerde type C1130, dat brandwerend is in klasse EW30 in combinatie met klasse 2B2 (letselbeperking). Het als isolatieglas toe te passen glas is tweezijdig brandwerend. In situaties waar slechts eenzijdig brandwerendheid volstaat, zijn nu grotere maten beschikbaar. Een ander bijkomend voordeel is volgens leverancier Hogla uit Reewijk dat bij productie aluminium afstandhouders gebruikt kunnen worden in plaats van stalen. Deze ontwikkelingen zijn een gevolg van de forse investeringen die CGI International, de fabrikant, de afgelopen twee jaar deed in research & development.

CGI verwacht het komende jaar nog groter en sterker te kunnen gaan produceren. Nog dit najaar wordt verwacht Pyroguard C730 beschikbaar te hebben in klasse 2B2. Het bedrijf is sowieso in beweging. Onlangs bracht CGI het nieuwe Pyroguard Insulation op de markt dat in verschillende diktes, maar ook in grote formaten kan worden geleverd. Hogla deelt hier ons over mee dat het product een klasse brandwerendheid van EI60 heeft: ‘Dit betekent dat het niet alleen 60 minuten vlamdicht is en straling reduceert, maar daarnaast ook zorgt voor 60 minuten thermische isolatie aan het oppervlak zodat de kostbare producten en mensen aan de niet-vuurkant van het glas extra beschermd zijn tegen stralingshitte. Bovendien valt Pyroguard Insulation in klasse 1B1, de hoogste categorie in doorvalveiligheid. Hiermee nestelt CGI International zich aan de absolute top van de markt. In Nederland waar de vraag naar glas in klasse EW60 groot is, is Pyroguard Insulation een aanvulling op C1060: er is nu een product dat aan de norm EW60 voldoet dat in grotere afmeting dan het bestaande C1060 geplaatst kan worden', aldus Hogla in het persbericht.

De Britse glasproducent investeerde de laatste twee jaar bijna een half miljoen euro in een eigen zeer modern laboratorium en research & development. Zo werd er een samenwerkingsverband aangegaan met de universiteit van Leeds en daarnaast werd er een gespecialiseerde en ervaren polymeer chemicus in dienst genomen. De investeringen moeten leiden tot nog veiliger en sterker brandwerend glas. Meer informatie: www.hogla.com en www.cgii.co.uk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.