Nieuws

CEO van Apple Tim Cook (foto) heeft de fabriek van Seele in Gersthofen, even ten noorden van Augsburg, bezocht. Het Duitse bedrijf is onderdeel van de Sedak Groep en heeft de 800 glaspanelen van 14 x 3,2 meter voor de Apple Campus 2 geproduceerd, het cirkelvormige nieuwe hoofdkantoor van Apple dat wordt gebouwd in Cupertino, Californië. Cook kwam de panelen persoonlijk ‘controleren’.

De samenwerking tussen Apple en Sedak dateert nog uit de tijd van Steven Jobs, de in 2011 overleden oprichter van de computergigant. Jobs dacht niet alleen groot, hij heeft ook de wedloop naar het gebruik van grote glaspanelen in gang gezet met Seele als belangrijkste glaspartner. Het resultaat: vele spraakmakende ontwerpen van Apple kantoren en ‘stores’, zoals de Apple Cube op Fifth Avenue in New York, en het gebruik van alsmaar grotere glaspanelen tot nu de maximale maat van 14 x 3,2 meter. Niet alleen het glas van de Apple Campus 2 komt uit Duitsland: Gartner ontwierp de gevel en assembleerde de gevelpanelen waarin het glas van Seele is verwerkt. Apple claimt dat de nieuwbouw het meest energiezuinige gebouw in zijn soort wordt: ‘Het hoofdkantoor wordt voor 100 procent voorzien van energie uit hernieuwbare bronnen’, aldus Apple. Klik hier voor een videopresentatie van de spraakmakende nieuwbouw.

1 reactie op “CEO Apple ‘controleert’ 14 x 3,2 meter grote gaspanelen persoonlijk

  1. Laura schreef:

    Gaspanelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.