Nieuws

AGC Glass Europe heeft het glas geleverd voor het Belgisch paviljoen tijdens de Wereldtentoonstelling in Milaan: Expo Milano 2015. Het gaat om ‘hoogtechnologische glasoplossingen voor thermische isolatie, zonwering, energieproductie, design, veiligheid en gezondheid’, aldus AGC dat aangeeft dat haar glas ‘een belangrijk aandeel in het duurzaam en innovatief karakter van het paviljoen en zo de Belgische identiteit ondersteunt.’ Expo Milano 2015 loopt van 1 mei tot 31 oktober 2015 met als thema ‘Voedsel voor de Planeet, Energie voor het Leven’. Het ontwerp van het paviljoen is van Patrick Genard & Asociados/Marc Belderbos.

Inspelend op het thema ‘voeding’ heeft het belangrijkste volume van het paviljoen de symbolische vorm van een traditionele, langgerekte Belgische hoeve. De gevel is bekleed met gecoat glas (Stopray Smart) dat zowel de zonnewarmte weert als thermisch isoleert. De beglazing heeft een Ug van 1,1 W/m2K, een Tl van 51 en een g-waarde van 33. Het dak bestaat uit fotovoltaïsch gelaagd glas dat licht filtert en het paviljoen voorziet van elektriciteit. Dit BIPV bevat voor een deel kristallijne fotovoltaïsche cellen (SunEwat XL beglazing) en voor een deel energieproducerende organische film. Dit laatste product is nog in ontwikkeling in een samenwerking tussen AGC en Heliatek. In het paviljoen is verder extra helder blank gelaagd glas (Planibel Clearvision), fotovoltaïsch glas (SunEwat XL), zonwerend glas (Stopray Smart), blank antibacterieel glas (Planibel AB) en witgelakt antibacterieel glas (Lacobel AB) toegepast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.