Nieuws
glasopleiding

Het aantal aanvragen voor isolatieglas bij Glaspunt is in januari met 15 procent gestegen. Glaspunt, een samenwerkingsverband van zelfstandige glashandelaren en glaszetbedrijven, gaat ervan uit dat het energielabel voor woningen hiervan de oorzaak is. Woningbezitters hebben begin dit jaar een energielabel toegestuurd gekregen. Om het effect daarvan te onderzoeken vroeg het bedrijf de mening van honderd woningeigenaren. Een vijfde van de ondervraagden gaf aan geschrokken te zijn van het energielabel en maatregelen te gaan nemen om hun woning energiezuiniger te maken. De belangrijkste reden hiervan bleken energiebesparing en de waardestijging van de woning. Daarnaast speelden comfort en duurzaamheid een rol, aldus Glaspunt. Lees hier het volledige bericht.

1 reactie op “Glaspunt: stijgende vraag isolatieglas door energielabel

  1. Oorspronkelijk zou een energielabel voor woningen in 2004 geïntroduceerd worden. Nederland was daar in 2003 al klaar voor. Vanaf 4-1-2006 zou een energieprestatiecertificaat op grond van EU-regelgeving verplicht zijn bij verkoop en verhuur. De overheid heeft meer dan 11 jaar getreuzeld en geknoeid. Het energielabel krijgt nu wel aandacht, maar is slechts een ruwe indicator en heeft weinig te maken met het voorgeschreven energieprestatiecertificaat. De overheid heeft 11 jaar lang het energiebesparingstempo enorm afgeremd. De gevolgen zijn bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.