Nieuws

De Tamglass hardingsoven van Glasindustrie Moerstee uit Kapelle gaat toch in de verkoop. Vorige week werd de inventaris van Glashandel Moerstee online bij Troostwijk Auctions geveild, maar de hardingsoven viel buiten die verkoop. De oven is ondergebracht in een andere BV, Glasindustrie Moerstee, deels in eigendom van Marc Bokhoven van het gelijknamige glasbedrijf uit Helmond. We spraken hem naar aanleiding van de online veiling en legden hem de vraag voor of de oven nog een tweede leven krijgt.

‘De Glasindustrie zou een doorstart maken maar het is me niet gelukt investeerders te vinden waardoor ik deze activiteit nu toch definitief moet afstoten’, zegt Bokhoven. ‘Ik heb mijn nek het afgelopen halfjaar behoorlijk uitgestoken om met een team van zo’n vijftien mensen door te kunnen met het harden van glas. Dat heeft veel tijd, geld en energie gekost, maar helaas is het niet gelukt. In oktober dachten we het te redden maar een week voor het tekenen van de contracten trokken twee van de drie investeerders zich onverwacht terug. Ook mijn eigen bedrijf Bokhoven Glas was voor een deel afhankelijk van die productie. We hadden bijna een groothandelsfunctie in gehard glas en deden zelfs zaken met de grote glasindustrieën. Nadat ik de mensen in Zeeland voor de Kerst heb moeten meedelen dat het toch niet ging lukken heb ik daarom ook in Helmond een behoorlijke organisatorische ommezwaai moeten maken. We richten ons nu weer op waar we van oudsher sterk in zijn: glasconstructies en de montage daarvan. Nu, na drie maanden kan ik zeggen dat we dit weer goed op de rit hebben en de vruchten plukken van de inspanningen. Het boek van het harden van glas gaat helaas dicht. In theorie wordt altijd gezegd dat het onmogelijk of te kostbaar is een hardingsoven te ontmantelen en elders weer op te bouwen, maar dat is afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Deze Tamglass oven behoort tot de top en is prima elders onder te brengen. We hebben zelfs overwogen dat hier in Helmond te doen, maar dat zou te veel gevolgen hebben. We zijn nu ver met enkele belangstellenden en hopen de oven nog voor de zomer elders ondergebracht te hebben.’

1 reactie op “Marc Bokhoven: ‘Glashardingsoven Moerstee in de verkoop’

  1. Valon schreef:

    Your company m2glass from kosovo am nteresum for a fur tempered as osht ksaj situation and its price thanks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.