Nieuws
brandwering 60 minuten
Voor gevels hoger dan 20 meter wordt de brandwering 60 minuten

Het Nationaal Brandveiligheidscongres heet tegenwoordig Nationaal Brandveiligheidsevenement (NBE) en vindt plaats op 16 april in Domus Medica in Utrecht. De organisatie is in handen van SBRCURnet en het thema is ‘Kwaliteit bouwen, brandveilig houden’.

Eén van de hoofdsprekers is Hajé van Egmond, kwartiermaker van het Instituut voor Bouwkwaliteit. Over private kwaliteitsborging schreef hij onlangs in een blog: ‘De huidige aansprakelijkheidsregeling leidt feitelijk tot wegkijken.’ Private kwaliteitsborging houdt in dat de overheid zich terugtrekt en meer taken overlaat aan de markt. Deze moet zelf zijn verantwoordelijkheden nemen qua brandveiligheid, en weten wat de mogelijkheden zijn. Uiteindelijk zal de eindgebruiker een betere kwaliteit krijgen, maar tegelijk rijzen er vele vragen.

Sprekers

  • Bart van Dunsbergen, Ministerie van BZK : Wat voor hulpmiddelen zijn er beschikbaar en hoe kan je deze inzetten voor kwaliteitsborging?
  • Hajé van Egmond, Instituut voor Bouwkwaliteit: Hoe borg je de kwaliteit van jouw pand het beste; waar moet je op letten?
  • Michiel de Haas, DGMR: Is bij bestaande woningen in Nederland de offensieve inzet van de brandweer verantwoord mogelijk?

Naast de plenaire sessies zijner tijdens het avondprogramma ook verdiepende masterclasses over de technische aspecten en juridische zaken in relatie tot duurzaamheid, installaties en bouwelementen, van technische brandveiligheid naar goed gebruik , borging van kwaliteit, samenwerking, actieve blusmiddelen. Tijdens het middagprogramma wordt ook de winnaar van de Innovatieprijs Brandveiligheid door de deelnemers gekozen.

Programma NBE

  • 16 april van 13.00 tot 20.30 uur
  • Kosten plenair programma: € 225,00
  • Kosten masterclasses: € 99,00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.