Nieuws

Na de Mercedes-Benz S-Klasse Coupé levert AGC Automotive Europe, een onderdeel van de AGC Group, nu ook Wonderlite glas met variabele lichtdoorlaatendheid voor de Mercedes Maybach S 600. Het glas is bestemd voor het panoramische dak Magic Sky Control, volgens AGC het grootste glazen autodak met variabele lichtdoorlaatbaarheid ter wereld. De kleur verandert met een druk op de knop van transparant naar donkerblauw.

Het glas maakt gebruik van de SPD-technologie (Suspended Particle Devices), een dunne film met kleine zwevende deeltjes die zich onder elektrische spanning ordenen en de gelaagde structuur transparant maken. Deze techniek is vergelijkbaar met elektrochroom glas dat ook in de bouw wordt toegepast. Het glazen dak van de Maybach is ook voorzien van zonwerende coatings: het glas filtert de ultraviolette en infrarode straling, zelfs in de transparante modus. ‘Door de doeltreffende combinatie van de lichtsterktecontrole met de filterende coatings biedt AGC zowel de bestuurder als zijn passagiers een optimale rijomgeving. Doordat er minder nood is om de airconditioning te gebruiken, daalt ook het brandstofverbruik’, aldus AGC Automotive Europe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.