Nieuws
GPD 2019

De Glass Performance Days vinden volgend jaar plaats van 20 tot en met 22 oktober. De tweejaarlijkse glasconferentie in Tampere Finland vindt normaal gesproken in juni plaats maar de organisatie heeft besloten het evenement op te schuiven naar het najaar. De kans op ‘gezond deelnemen en elkaar ter plekke kunnen ontmoeten in plaats van digitaal is dan groter’, aldus de organisatie van de GPD.

Het definitieve programma van de GPD is nog niet bekend, al zal energie-efficiency het belangrijkste thema zijn. De organisatie verwacht 1.000 deelnemers uit zestig landen. De GPD-conferentie wordt voor de zestiende maal gehouden en behandelt de bekende thema’s Glas in de architectuur, Glasproductie, Solar en glastechniek, Veranderende markten, Automotive en andere voertuigen. Het congres wordt voorafgegaan door een programma bestaande uit workshops. Inspelend op de wensen van de deelnemers is er meer ruimte voor interactie: het aantal deelnemers aan praktische workshops is daarom gereduceerd tot maximaal vijftien. Naast congres, beurs, workshops en andere activiteiten kent de GPD ook volgend jaar weer een uitgebreid parallelprogramma dat in het teken staat van netwerken.

GPD 2019: ‘Smarter glass, starter buildings’

De laatste Glass Performance Days vonden plaats in juni 2019 en stonden in het teken van ‘Smarter glass, smarter buildings’. Het afscheid van de initiator van de GPD, Jorma Vitkala, liep als een rode daad door de vierdaagse conferentie heen. Maar bovenal konden de duizend deelnemers een veelheid aan workshops en presentaties volgen, kennis maken met start-ups en hun netwerk oppoetsen. Tot de presentaties behoorden die van Rob Nijsse (foto) en Ate Snijder over de glazen schommel. Deze Engelstalige presentatie ‘The Glass Swing of the University of Delft’ is ook online te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.