Nieuws

Vanaf juli 2013 is de CE-markering van bouwproducten, dus ook vlakglas, overgegaan van de Europese richtlijn voor bouwproducten (CPD) naar de Europese Verordening op bouwproducten (CPR). De wijziging van CPD naar CPR heeft voor vlakglas grote gevolgen. In de eerste plaats betreft dit de wijze van markering. Onder CPD was het voor vlakglasproducten nog mogelijk om op het productlabel (de sticker) te verwijzen naar een website waar dan de essentiële eigenschappen werden vermeld. Een werkwijze die door vrijwel elke fabrikant wordt gehanteerd. Maar onder CPR kan dit niet meer. Vanaf juli 2013 is het noodzakelijk dat de essentiële eigenschappen van dat specifieke product op de productsticker zelf worden vermeld. En die productsticker moet dan ook precies overeenkomen met de eisen van de CPR. ‘Vereenvoudigde’ productstickers waarin wordt verwezen naar de (geharmoniseerde) productnorm zijn evenmin toegestaan.

Gezien de resultaten van controles uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) lijkt het erop dat de glaswereld de consequenties van de overgang zich nog niet volledig heeft gerealiseerd. Voor Glas in Beeld aanleiding de belangrijkste feiten en veranderingen in nummer 2 – april 2015 nog eens op een rij te zetten. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.