Nieuws

De jongste uitgave van Glas in Beeld (nummer 2 – april 2015) die vandaag verschijnt staat weer boordevol ontwikkelingen uit de wereld van vlakglas. Een greep uit de onderwerpen. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Het ene ‘klepraam’ is het andere niet Achter het op het oog eenvoudige ‘klepraam’ (uitzetraam) gaat een wereld van techniek, productinnovatie en marketing schuil. BUVA heeft aan de voet gestaan van de ontwikkeling van het enkelglas klepraampje tot inbraakwerende en isolerende ramen.

Glaswereld staat voor grote uitdaging Gezien de resultaten van controles uitgevoerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) lijkt het erop dat de glaswereld de consequenties van de overgang van de Europese richtlijn voor bouwproducten (CPD) naar de Europese Verordening op bouwproducten (CPR) zich nog niet volledig heeft gerealiseerd.

Fons Heirman terug van weggeweest Na het faillissement van zijn Tjade Petri in mei 2013 is het maar kort stil geweest rond Fons Heirman. Guy Martens van Martens Glas Industrie in België hielp hem al snel weer aan het werk in de glasbranche.

‘Een familiebedrijf is gewoon je thuis’ Om ook familiebedrijven in de glassector kennis te laten maken met de Masterclass Familie, Talent & Bedrijf organiseerden Glas in Beeld en De Nieuwe Traditie, op 9 maart een rondetafelgesprek in het koetshuis van Kasteel Nyenrode. Het werd voor de negen deelnemers aan deze ‘Glas in Beeld Familietafel’ een confronterende en leerzame middag.

Milieu voor glasfabrikanten steeds beter verkoopbaar Was het implementeren van een milieuvisie voor bedrijven tien jaar terug nog een noodzakelijk kwaad, vandaag de dag bevindt duurzaam ondernemen zich zelfs op de bureaus van afdelingen marketingcommunicatie. Milieu is steeds beter verkoopbaar, ook voor glas.

Superhangar volledig transparant Het nieuwe gebouw van Nationaal Militair Museum in Soesterberg is voor een groot deel transparant, je kijkt er zo door heen. Architect Dick van Wageningen spreekt van ‘een enorm dak op pootjes’. Scheuten Glas leverde ruiten van 2.500 x 5.000 millimeter. Scheuten Absoluut Glastechniek tekende voor het glas van de entree en toren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.