Nieuws

Schuytgraaf in Arnhem, waar 6.250 woningen worden gebouwd verdeeld over 25 wijken, wordt wel getypeerd als ‘Arnhem in de Betuwe’. De wijk ligt op een steenworp afstand van de Betuwe en is ruim opgezet met veel groen. In de wijk is een multifunctioneel centrum gebouwd, MFC Omnibus, waarvoor JET BIK uit Opmeer de daglichtvoorzieningen leverde.

Architectenbureau Herman Herzberger tekende voor het ontwerp van MFC Omnibus. Bouwbedrijf Mertens uit Weert was de aannemer. JET BIK kreeg de opdracht om alle daglichtvoorzieningen in het dak van het gebouw aan te brengen. Naast de inval van daglicht en goede zonwering zijn – mede in het kader van de Frisse School – voldoende ventilatie en een gezond leefklimaat belangrijke aandachtspunten in dit project. Voor dit project werkten de divisies JET BIK Producten en JET BIK Projecten nauw samen. Commercieel directeur Eric Gobes: ‘Onze bijdrage omvat een breed scala aan koepels, dakluiken en glaskappen tot en met zonweringen. MFC Omnibus is LEAN gebouwd binnen een kort tijdsbestek. Voor ons betekende dit dat we onze werkzaamheden in elke fase strak afstemden op de activiteiten en de planning van de bouwpartners. Oponthoud en faalkosten werden hierdoor uitgebannen.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.