Nieuws
zonwerend glas

Directie Orange Solar

Orange Solar Power gaat in West-Brabant een zonnepanelenfabriek realiseren met een productiecapaciteit van 70 megawatt, oftewel zo’n 280.000 zonnepanelen. De fabriek in Bergen op Zoom moet uiteindelijk werk bieden aan zestig mensen en wordt in twee fases gerealiseerd. Fase 1, bestaande uit een productielijn van 15 megawatt voor flexibele en standaard zonnepanelen, wordt in het derde kwartaal van 2015 opgeleverd. Met de opening van de nieuwe fabriek hoopt de directie van Orange Solar Power de terugkeer van de Europese solar industrie in te luiden. ‘Waar in de afgelopen jaren in Europa en ook in Nederland de zonnepanelenproductie grotendeels verdwenen is, is dit het startschot voor een revival’, aldus Guust Verpaalen (CEO) en Walter van Loon (CCO en oprichter van Orange Solar Power). ‘De directe investering in de nieuwe fabriek bedraagt in totaal ongeveer 5 miljoen euro en dit zal een wezenlijke bijdrage leveren aan de regionale werkgelegenheid.’

In fase 1 van het project van Orange Solar Power wordt in de fabriek te West-Brabant een productielijn van 15 megawatt gebouwd voor standaard zonnepanelen en de zogenaamde ‘Monoflex’ modules. Deze flexibele zonnepanelen kennen een aantal unieke eigenschappen:

 • de Monoflex modules zijn licht van gewicht en kunnen hierdoor op een veel groter aantal type daken toegepast worden,
 • de Monoflex modules zijn buigzaam en kunnen daardoor ook op allerlei gebogen oppervlakten worden verlijmd of gemonteerd zoals overkappingen, façades en gevels,
 • de Monoflex modules hebben een hoge cel- (18% rendement) en module-efficiency,
 • de Monoflex modules kunnen in verschillende maten geleverd worden.

In fase 2 van het project van Orange Solar Power wordt in de fabriek te West-Brabant een productielijn van 55 megawatt gebouwd voor ‘standaard’ zonnepanelen. Deze productielijn zal eind 2015 operationeel zijn. De fabriek zal te zijner tijd werk bieden aan zestig mensen.

Foto: CEO Guust Verpaalen (rechts) en CCO en oprichter Walter van Loon (links).

1 reactie op “Orange Solar Power start bouw zonnepanelenfabriek

 1. Martien Vogelezang schreef:

  Is er ook nog in overweging te nemen om de combinatie
  – de hybride –
  PV-T-panelen te gaan produceren?
  Energierendement van boven de vijfenveertig procent 18PV+30T

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.