Nieuws

Hermans Glas beschikt sinds kort over het SC-530 Certificaat voor algehele asbestsanering. Het glasbedrijf uit Zwanenburg is gecertificeerd door TÜV Nederland uit Best. Om haar certificering in één hand te houden heeft Hermans de herhalingsaudit voor VCA* ook door TÜV Nederland uit laten voeren. Het eerste saneringsproject is inmiddels uitgevoerd op het Marineterrein in Amsterdam.

De groei van het bedrijf en de nieuwe activiteit zijn voor Hermans Glas aanleiding een herstructurering door te voeren en de organisatie onder te verdelen in een meerdere BV’s. Directeur Dennis Hermans: ‘We zijn drie jaar terug gestart met vijf medewerkers, inmiddels hebben we 22 mensen in vaste dienst. Daarnaast worden de projecten die we uitvoeren steeds groter en onze dienstverlening alsmaar breder. Reden om Hermans Helder in Glasprojecten op te richten met Hein Knegt als projectleider en ook op het gebied van asbest een vast aanspreekpunt te hebben in de persoon van Ed Smit, projectleider van Hermans Asbest. Ons derde bedrijf is Hermans Helder in Glasservice en staat onder leiding van Matthijs Bakker.’

Het saneren van asbest is voor Hermans voortgekomen uit de renovatie van glasprojecten van voor 1994. In dergelijke projecten is de kans groot dat er als weekmaker asbest is gebruikt in de toegepaste stopverf en butyleenkit. Hermans legt uit: ‘We hebben bewust voor SC-530 gekozen om alle asbest te mogen saneren. Strikt genomen valt asbest in kit in klasse 2. Dit kan door onafhankelijk onderzoek terug gevalideerd worden naar 1. Dat is niet alleen kostbaar en tijdrovend, maar kan ook fout gaan zodat het werk stilgelegd moet worden voor een hervalidatie en er in het ergste geval een andere partij ingeschakeld moet worden. Om als opdrachtgever zeker te zijn kun je beter met een gecertificeerd bedrijf werken dat weet hoe ze met asbest om moet gaan. Bovendien zijn we op deze manier in staat sanering en het plaatsen van glas efficiënt in één hand te houden met voor een opdrachtgever alle voordelen van dien.’

Het eerste project waar de sanering van asbest en het vervangen van glas zijn gecombineerd is inmiddels door Hermans uitgevoerd. Hermans Asbest heeft in opdracht van het Ministerie van Defensie in samenwerking met de Gemeente Amsterdam op het Marineterrein op Kattenburg al het asbesthoudende materiaal van het Officiersgebouw gesaneerd. Tevens werd in samenwerking met Hermans Glas het enkel glas vervangen door extra isolerend dubbelglas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.