Nieuws
vlakglasrecycling

Van Gansewinkel, moederbedrijf van Maltha Glasrecycling, heeft een nieuwe vestiging in Turnhout geopend. Dit project, een investering van 6 miljoen euro, benadrukt de groeiambitie van de afvalrecycler in de Kempen en de mogelijkheid om nog meer afval een tweede leven te geven. De nieuwe vestiging werd in april geopend, beslaat een oppervlakte van 2.5 hectare waarop een sorteerhal, een aantal sorteerbunkers en een kantoorgebouw zijn gebouwd en biedt werkgelegenheid aan zo’n vijftig medewerkers. ‘De nieuwe vestiging ligt centraal in ons werkgebied, dicht bij grote klanten en belangrijke uitvalswegen zoals de E34 en E313. Met deze locatie verankeren we ons verder in de Kempen en kunnen we in deze regio nóg klantgerichter werken. We brengen alle inzamel- en sorteeractiviteiten op een efficiënte manier samen en hebben met deze locatie ook de ruimte voor verdere groei in volumes en activiteiten, aldus Raf Lambrix, Regiodirecteur Van Gansewinkel Oost-België.

De nieuwe locatie maakt voor Van Gansewinkel onderdeel uit van een breder, toekomstgericht investeringsprogramma. ‘Zo hebben we eind 2013 een nieuwe locatie in Houthalen geopend, willen we op de korte termijn – voor het terugwinnen van nog meer grondstoffen – ook nieuwe sorteerlijnen installeren op onze locatie in Châtelet en breiden we de sorteerlijn in Puurs na de zomer uit met de allernieuwste scheidingstechnologie’, vervolgt Lambrix. ‘Daarnaast investeren we ook in Nederland waar we eind vorig jaar in Waalwijk onze nieuwe Coolrec PHB fabriek hebben geopend en inmiddels zijn we gestart met de totale ombouw van het productieproces bij onze glasrecycler Maltha in Heijningen. Ook gaan we onze vloot verder moderniseren. Daar zijn we vorig jaar al mee begonnen en voor 2015 komen hier nog eens ruim zestig nieuwe trucks bij. Zo geeft van Gansewinkel invulling aan haar ambitie om steeds meer afval een tweede leven te geven en haar credo; Afval Bestaat Niet.’

Maltha is een van de twee bedrijven die in opdracht van Vlakglas Recycling Nederland (VRN) het afvalglas van de vlakglassector verwerkt. Van Gansewinkel verzorgt het inzamelen en transport daarvan. Zie ons eerdere bericht over de recyclingplant van Maltha.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.