Nieuws

Afgelopen weekend maakte Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz in het Lommelse glasmuseum GlazenHuis de laureaten bekend van de tweede editie van de International Glass Prize 2015, een driejaarlijkse internationale wedstrijd voor kunst en design. Het thema van deze editie is Het Proces. De Private Stichting Charlotte van der Seijs reikt dit jaar 12.000 euro uit en het GlazenHuis biedt twee werkperiodes aan in het glasatelier.

Zes juryleden selecteerden uit 756 inzendingen uit 45 landen 61 werken voor de tentoonstelling, waaronder designobjecten, sculpturen, schilderijen, foto’s, video’s en monumentale installaties. Vijf laureaten werden bekroond met een geldprijs of een werkperiode. De Gentse kunstenares Karen Vermeren ontving een geldprijs van 6.000 euro voor haar panoramische glasschildering in de toren van het GlazenHuis. Daarnaast ontvingen de Japanse kunstenaar Simsa Cho en de Duitse kunstenaar Jens Gussek een geldprijs ter waarde van 3.000 euro. Sinds zondag 25 april is de winnaar van de eerste werkperiode, Rui Sasaki uit Japan, aan het werk zien in het atelier van het Glazen Huis. De Amerikaanse kunstenaar Matthew C. Szösz, laureaat van de tweede werkperiode, zal deze zomer van 21 tot 26 juli in het glasatelier komen werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.