Nieuws

Het goed reinigen van het te schilderen oppervlak is nog belangrijker dan goed schuren. En dat schuren moet juist niet al te grof zijn. Waarom dit zo is legt Daan de Jeu, vestigingsdirecteur van het Verf Advies Centrum (VAC), uit in het webinar ‘Hechting van Verf’ dat sinds vorige week te bekijken is op www.bouwwebinar.nl.

Het webinar van een uur, dat 28 april werd uitgezonden en door ruim 120 mensen werd bekeken, was erg levendig. Er werden veel vragen gesteld aan de De Jeu, onder andere over het plakband dat gebruikt dient te worden bij het uitvoeren van een hechtproef. Het VAC gebruikt daar zelf genormeerd en gekeurd plakband voor met een trekkracht tussen de 6 en de 10 N. Maar blijkbaar worden er in de markt ook proeven genomen met veel sterkere tapes, iets wat De Jeu niet aanraadt, maar alles draait om de prestatieafspraken die je op dit gebied met de opdrachtgever maakt. Goed reinigen heeft alles te maken met het bevorderen van de werking van de Van der Waalskrachten: atomen van verflagen trekken elkaar aan. En dat gaat beter naarmate er minder ‘vreemde’ atomen tussen zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.