Nieuws

De Belgische fabrikant van ventilatieroosters en ventilatiesystemen Aralco NVS heeft een Europees patent verkregen voor de zelfregelende EPC-klep van haar ventilatieroosters. De zelfregelende klep heeft twee scharnierpunten, waardoor het debiet heel nauwkeurig geregeld kan worden. De klep reageert automatisch op de toenemende winddruk en verkleint de toevoer van verse en meestal koude buitenlucht. Daardoor wordt het ventilatievolume niet beïnvloed door de windkracht en wordt over ventilatie voorkomen. Het tweede scharnierpunt in de zelfregelende klep zorgt ervoor, dat de ventilatie opening veel meer verkleind kan worden. Bijvoorbeeld in situaties bij een gewijzigde luchtdruk op de gevel, bij temperatuurverschillen, bij veranderende windsnelheden en bij veranderende windrichtingen.

‘De klep zorgt voor een hoger comfort, voorkomt over ventilatie en bespaart op energie’, aldus Aralco. De gepatenteerde EPC-klep bevindt zich in de Aralco NVS roosters MultiAir EPC, FlexAir EPC, Junior 150 EPC, MultiCoust EPC en het brandwerend rooster FireCatch EPC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.