Productnieuws

De Duitse bedrijven Schott, Tesa en Von Ardenne hebben hun krachten gebundeld in het industriële consortium Konfekt voor de ontwikkeling van ultra-dun glas. Het doel van het consortium is om oprolbaar glas met een dikte van 10 micrometer (1 micrometer = een duizendste mm) verder te verfijnen door middel van het lamineren van het glas met functionele folies en door het toevoegen van speciale beschermende coatings. Dit zal naar verwachting resulteren in een productiegereed gerold substraat met unieke eigenschappen voor toepassing in flexibele organische elektronica. Het Duitse Federale Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (BMBF) ondersteunt deze ontwikkeling voor een periode van drie jaar met 5,6 miljoen euro.

De drie partnerbedrijven richten zich op twee projecten. Het eerste deelproject voorziet in de ontwikkeling van een laminaat voor het hermetisch inkapselen van elektronische componenten. Het tweede spitst zich toe op het praktische gebruik van ultra-dun glas met als insteek hoe het glas kan dienen als ‘functioneel substraat voor veeleisende toepassingen, zoals componenten voor organische elektronica’. In dit deelproject werkt glasindustrie Schott samen met Tesa aan het vraagstuk hoe elektronische componenten zoals OLED (organic light-emitting diodes) door het gebruik van ultra-dun glas kunnen worden beschermd tegen vocht en zuurstof. ‘Betrouwbare inkapseling zal de gevoelige componenten beschermen tegen veroudering. Flexibel glas is geschikt als top ultra-barrière (z barrier) omdat het een chemicaliëndichte laag vormt die ondoordringbaar is voor waterdamp en zuurstof’, aldus Schott.

Lees hier het complete bericht in het Engels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.