Nieuws
Alpe dHuzes

Adviseur Peter van Dijk (rechts op de foto) van Kenniscentrum Glas en hoofdredacteur van Glas in Beeld Marco Groothoff nemen aanstaande donderdag deel aan Alpe dHuzes. De twee gaan voor tien beklimmingen van de ‘Hollandse’ Alpe d’Huez en hopen zo flink wat geld bijeen te brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker via het onderzoek van KWF. De reuzenalp is met 14 kilometer lengte, een hoogteverschil van ruim 1.400 meter en stijgingspercentages tot 14 procent een echte uitdaging. Voor Groothoff is het de vierde keer dat hij deelneemt: in 2014, 2015 en 2016 wist hij de klim respectievelijk vier, vijf en vier keer te bedwingen. Dit jaar gaat hij voor zes. Van Dijk doet voor de derde keer mee aan Alpe dHuzes en hij hoopt, na drie beklimmingen in 2015 en vier in 2016, ook nu weer vier keer de top te halen. De twee maken deel uit van Equipe Maison Salvard. Kenniscentrum Glas behoort tot de shirtsponsors. Klik hier voor de actiepagina’s van respectievelijk Van Dijk en Groothoff. Beiden sponsoren doet u via een donatie aan het team.

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

Alpe d’HuZes bevordert en ondersteunt (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker. Lees hier over de missie en kernwaarden van Alpe d’HuZes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.