Nieuws

Het nieuwe 20.000 vierkante meter grote kantoor van de Amerikaanse multinational Fluor in Hoofddorp heeft het BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat ontvangen van de Dutch Green Building Council. In het kantoor is Cool-Lite Xtreme 60/28 van Saint-Gobain Glass toegepast. De vestiging Arnhem van Glassolutions Saint-Gobain leverde glas in diverse samenstellingen aan gevelbouwer De Groot & Visser, waaronder respectievelijk 2.655 en 450 vierkante meter 6(20)8 en 44.2(20)33.1 met een Ug-waarde van 1,1 en 1,0 W/m2K.

De nieuwbouw van Fluor is een ontwikkeling en realisatie van Dura Vermeer in samenwerking met architectenbureau Paul de Ruiter in een Design & Build contract. ‘Na het behalen van het Excellent ontwerpcertificaat in september 2013 is dit een kers op de taart voor dit prachtige kantoor,’ zegt senior projectmanager Wytse Algra van de bouwer. ‘We hebben ver boven het niveau gescoord van het ontwerpcertificaat, waardoor we kunnen terugkijken op een zeer geslaagd BREEAM traject. Mede dankzij DWA en MAT25 als assessor hebben we deze eindscore behaald en is het traject soepel verlopen,’ aldus Wytse. Fluor voert projecten uit voor de chemie, offshore, de farmaceutische industrie, energiesector en transportsector. Het kantoor beschikt over flexibel in te delen kantoorvloeren. Het dak werd voorzien van ruim duizend PV-panelen. Ook wordt er gebruik gemaakt van een WKO-installatie en zijn klimaat- en lichtregeling in het kantoor flexibel. In de parkeergarage zijn 25 autolaadpunten voor elektrische auto’s geplaatst. De oplevering van het kantoor vond plaats in december vorig jaar, vier maanden eerder dan gepland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.