Nieuws
Cradle to Cradle

Het Milieurapport 2015 van AGC is verschenen. Het rapport is alleen online te lezen. Milieu is één van de vier gemeenschappelijke waarden van de AGC groep en vormt een essentiële pijler in de Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van het bedrijf. ‘Milieuzorg is voor AGC Glass Europe een strategische uitdaging, met een streven naar evenwicht tussen duurzame en economische ontwikkeling, en de voortdurende verbetering van rentabiliteit, comfort en veiligheid, esthetiek en onze milieu-impact’, aldus AGC. Het milieubeleid van AGC heeft twee basisdoelstellingen.

  • Nieuwe producten ontwikkelen met steeds betere milieuprestaties tijdens de levensduur.
  • Producten met de best beschikbare technologieën produceren om zo de impact van de processen op het milieu te verminderen.

Van het R&D-budget van AGC gaat 76 procent gaat naar de ontwikkeling van duurzame producten en de verbetering van de productieprocessen. Om tot een geïntegreerd milieubeleid te komen ontwikkelde AGC Glass Europe een evaluatiemethode voor het meten van haar ecologische voetafdruk gebaseerd op Life Cycle Analysis, het meten van CO2-uitstoot, Cradle to Cradle-certificering en een milieuzorgsysteem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.