Productnieuws

Stolker Glas uit Nieuwegein heeft met succes brandwerend glas met jaloezieën in de spouw laten testen door Efectis. De geteste samenstelling bestaat uit een binnenruit van Pyrobelite 9 EG, een 27 millimeter spouw en een buitenruit van 33.2 gelaagd glas voorzien van een Low-E coating in een Meranti kozijn. Het glas maakt deel uit van het Inblindz-assortiment en voldoet aan de EW30 classificatie (30 minuten vlamdicht en stralingsbeperkend) en EI15 (15 minuten vlamdicht, stralingsbeperkend en temperatuur isolerend). Pyrobelite 9 EG is brandwerend glas van AC Glass Europe dat opschuimt onder invloed van warmte en zo een brandwerende laag vormt. Op basis van deze en andere testen  mogen de buitenruiten worden vervangen door andere soorten glas, zoals 4 millimeter float, al of niet voorzien van Low-E coating. Stolker Glas heeft ook glas laten testen met Wiener Sprossen (schijnroeden tussen het glas) in combinatie met Pyrobelite 9EG. Het bijzondere van dit glas is dat er zich naast de schijnroeden ook houten plakroedes op het glas bevinden aan zowel de vlam- als niet-vlamzijde. Ook deze samenstelling, met een spouwbreedte van 15 millimeter, voldoet aan EW30.

De producten zijn ontwikkeld naar aanleiding van vragen uit de markt. Cees Dirks, adviseur bij EGM adviseurs uit Dordrecht: ‘Voor het ontwerp van de patiëntenkamers in ziekenhuizen zochten we jaloezieën tussen twee glasplaten. Dit is hygiënischer dan bijvoorbeeld een gordijn voor het raam. Dat laatste vat bovendien gemakkelijk vlam. Op dat moment was er nog geen gecertificeerd product op de markt met een brandwerendheid van 30 minuten. Stolker Glas biedt nu een antwoord op een behoefte die sterk leeft onder architecten.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.