Nieuws

Guardian Industries heeft z’n Science and Technology Center (STC) in Carleton, Michigan (VS) uitgebreid. Het centrum toont de laatste ontwikkelingen en jongste innovaties van de fabrikant op het gebied van vlakglasproducten. Het STC is een van de drijvende krachten achter Guardians belofte dat innovatie haar klanten toegevoegde meerwaarde geeft en zorgt voor producten die de kwaliteit van leven verbeteren.

Het STC heeft een oppervlakte van 27.000 vierkante meter en bevat onder meer een volledige vacuüm coater, demonstratiemuren voor traditioneel vlakglas gericht op de bouw en architectuur en een tweede bestemd voor het tonen van innovaties in digital signage en displays en tot slot uitgebreide test en laboratoriumruimten. De STC heeft een thermisch onderbroken gordijngevel gekregen die in hoge mate bijdraagt aan de nul energie performance van het gebouw. In de gevel zijn SunGuard SNX 51/23 en SunGuard Spandrel HT gecombineerd met BIPV. ‘Dit geavanceerde gebouw is een werkende demonstratie van Guardian’s commitment met moderne technologie’, zegt Sheldon Davis, vice president R&D. ‘We hebben bij de bouw van de buitengevels met SunGuard SNX 51/23 onze volgende generatie low-E glas toegepast in combinatie met geïntegreerde PV-panelen. Er zijn maar weinig gebouwen met dergelijke geavanceerde techniek.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.