Nieuws

De directie van Alva Glas uit Apeldoorn, producent van beglazingsartikelen, heeft besloten de commerciële buitendienstactiviteiten om per 1 juni onder te brengen bij Belned uit Raamsdonksveer, specialist in beglazingsmaterialen. Alva Glas verwacht daardoor de markt nóg beter te kunnen bedienen. Belned gaat de volgende werkzaamheden voor Alva Glas doen:

  • verkoop van glaslatten (vingerlas) en voorzetramen (de overige productgroepen zijn gelijk aan die van Belned en kunnen dus door Belned geleverd worden).
  • voorraadbeheer,
  • verkoopadministratie en order intake,
  • debiteuren en crediteurenbeheer,
  • verkoopbinnendienst taken,
  • indien gewenst transport.

Op onze vraag waarom samenwerken en niet samenvoegen antwoordt Frank van Woensel van Belned dat dit geen optie is. ‘Dat heeft te maken met het glaslattenassortiment dat wordt gevoerd door Alva Glas. Bij Belned staan wij voor de kwaliteit die wij al meer dan 35 jaar leveren. Lang geleden is er voor gekozen om geen gevingerlaste glaslatten te verkopen. Wanneer wij beide bedrijven zouden samenvoegen dan zou dit inhouden dat het assortiment glaslatten van Alva Glas bij het assortiment van Belned wordt gevoegd. Voor wat betreft voorzetramen zou dit geen probleem zijn maar voor de glaslatten wel, Belned verkoopt tenslotte geen vingerlas.’

De twee bedrijven werkten al samen maar daar zaten volgens Van Woensel nog wat haken en ogen aan omdat bij beide bedrijven de verschillende disciplines door verschillende mensen geleid werden. ‘Dat gaf ten aanzien van de communicatie nog wel eens problemen. Door de verschillende taken nu voor beide bedrijven bij dezelfde personen neer te leggen willen wij bereiken dat de samenwerking vlekkeloos gaat verlopen’, aldus Van Woensel die aangeeft dat het operationeel management van Alva bij Belned gevoerd wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.