Nieuws
Tiel 03-11-2014 Opening Theater Agnietenhof na verbouwing, iov Theater Agnietenhof. Foto Rapha‘l Drent, Tiel.

Glas in Beeld besteedt dit jaar regelmatig aandacht aan de nieuwe NEN 2608. In december 2014 startten we met een inleidend artikel, in februari 2015 gevolgd door een artikel met als thema ‘een betrouwbare glasconstructie’. In de juni-uitgave zoemt auteur van de reeks Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas in op een veel toegepaste glasconstructie: de glazen balustrade.

Glazen balustrades worden veelvuldig toegepast zowel in het exterieur als het interieur. Afscherming en veiligheid terwijl het doorzicht gehandhaafd blijft zijn de belangrijkste argumenten om glazen balustrades toe te passen. De varianten in uitvoering zijn zeer talrijk. In de eerste plaats zijn er keuzes wat betreft de oplegging en inklemming. Maar ook de keuze in bevestigingsmaterialen en profielen is groot. Er zijn leveranciers die complete systemen leveren maar ook een samenstelling van de diverse componenten in een balustrade is zeer gebruikelijk. Aan de hand van dit artikel wordt inzicht gegeven in de materie rondom de glasdikteberekening van een eenzijdig ingeklemde balustrade. Conclusie: de glasdikte van balustrades is vaak onvoldoende.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld die volgende week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Foto: Raphaël Drent i.o.v. Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof in Tiel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.