Nieuws
glassubsidie

Was het implementeren van een milieuvisie voor bedrijven tien jaar terug nog een noodzakelijk kwaad, vandaag de dag bevindt duurzaam ondernemen zich zelfs op de bureaus van afdelingen marketingcommunicatie. Milieu is steeds beter verkoopbaar, ook voor glas dat voor de productie ongekend veel energie vraagt maar tegelijkertijd enorm bijdraagt aan ons welbevinden. Welke systemen worden door de glasfabrikanten ingezet ter bevordering van duurzaam bouwen? Wat is hun milieuvisie? Wat doen ze intern aan het verbeteren van hun ecologische voetafdruk? Welke tools gebruiken ze voor de ‘verkoop’ van milieu?

In het eerste artikel (Glas in Beeld nummer 2 – april 2015) behandelden we de belangrijkste milieusystemen waarmee ondernemingen de effecten van hun inspanningen en producten op het milieu kunnen terugbrengen en vastleggen: Life Cycle Assessments (LCA), Cradle to Cradle (C2C) en ISO 14001, de internationale standaard voor milieumanagement. In dit tweede artikel maken we een alfabetisch rondje langs fabrikanten AGC Glass, Pilkington Benelux, Saint-Gobain Glass en Scheuten Glas.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.