Nieuws
brandwering 60 minuten
Voor gevels hoger dan 20 meter wordt de brandwering 60 minuten

NEN 6069 geeft methoden voor de beproeving en klassering van de brandwerendheid van bouwdelen en bouwproducten. De laatste versie dateert van 2011 en geeft aan welke criteria voor de verschillende brandwerende bouwdelen voor nieuwbouw van toepassing zijn. De hieruit voortkomende prestatie-eisen van deuren, ramen, puien en (rol)luiken zijn complex en leiden in de praktijk tot misverstanden. Een nieuwe versie die binnenkort ter inzage wordt gepubliceerd (groene versie) geeft duidelijkheid. Ook NEN 6068 die de bepalingsmethode voor brandwering beschrijft wordt op punten gewijzigd en daarmee praktischer hanteerbaar.

In Glas in Beeld 6 – december 2014 was te lezen hoe de WBDBO eisen volgend uit het Bouwbesluit en NEN 6068 voor gevels hoger gelegen dan 20 meter kunnen worden gerealiseerd door brandwerende voorzieningen toe te passen volgens NEN 6069. Maar hoe zit het nu met de gevels die lager zijn gelegen dan 20 meter?

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.