Nieuws

Op 3 juni is op Schiphol de centrale toegang en securitycontrole geopend. Voor dit logistiek en bouwkundig ingrijpende project, genaamd One-XS, heeft Hermans Helder in Glas in opdracht van VolkerWessels Bouw een grote variatie aan glas geleverd en gemonteerd. Het bedrijf uit Zwanenburg wist onder moeilijke omstandigheden, grote tijdsdruk en de hoogste eisen qua kwaliteit en veiligheid aan de wensen van Schiphol en Benthem Crouwel Architecten te voldoen.

Schiphol wil Europa’s preferred airport zijn en blijven. Om operationeel te kunnen blijven voldoen aan de Europese wet- en regelgeving is Schiphol eind 2012 project One-XS gestart, waarbij de huidige decentrale controles bij de gates zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor centrale ‘securityfilters’. Hermans Glas kreeg de opdracht in maart 2014. Daarna volgde een lang traject ter voorbereiding dat bestond uit de engineering, bemonstering afstemming van de planning. De variatie aan glas toegepast door Hermans is enorm. Het gaat over het algemeen om volglazen wanden voor wacht- en rook- en VIP-ruimtes die om redenen van letselveiligheid gehard, gelaagd en soms ook brandwerend zijn uitgevoerd. Daarnaast is het glas onder meer toegepast voor trapopgangen, balies van de Koninklijke Marechaussee (Kmar balies) en voor een liftombouw.

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Foto: Hermans Helder in Glas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.