Nieuws

Octatube uit Delft is in opdracht van Wates Construction gecontracteerd voor de staal- en glasconstructies van een groot herbestemmingproject voor de London Business School, het Sammy Ofer Centre Octatube is aangesteld als onderaannemer voor ontwerp, engineering, productie en montage van de beeldbepalende staal- en glasconstructies. De universiteit breidt haar voorzieningen uit in twee monumentale gebouwen: het oude stadhuis van Marylebone en de naastgelegen bibliotheek. Architectenbureau Sheppard Robson heeft het ontwerp gemaakt voor een modern nieuw onderwijscentrum op deze historische locatie in Londen. Er zal onder meer een nieuw gebouw met collegezalen en een grote glazen entree worden ingevoegd die de twee bestaande gebouwen met elkaar verbindt.

Het architectonische ontwerp van Sheppard Robson bevat een glazen verbinding tussen de twee bestaande gebouwen die opvalt vanaf de straat en zo de nieuwe functie markeert. Deze zogenaamde link is een aanvulling op de historische en architectonische identiteit van het bestaande complex en zal fungeren als een dynamische entree voor de London Business School. Door de glas- en staalconstructie blijven de zichtlijnen door de passage en de identiteit van de twee monumentale gebouwen behouden. De detaillering is zeer hoogwaardig met onzichtbare verbindingen, op maat gemaakte stalen draagprofielen en zeer grote isolatieglaspanelen. Verder zal een nieuw onderwijsgebouw een latere aanbouw van het oude raadhuis vervangen. Hier zullen zes collegezalen worden gerealiseerd met ieder plaats voor 100 tot 200 studenten. In de gerenoveerde interieurs worden voorzieningen aangelegd zoals een bibliotheek, seminarruimtes, flexibele kantoorruimte en ondersteunende faciliteiten voor de faculteit. Overal in en tussen de oude en nieuwe gebouwen zijn unieke glazen daklichten en grote zijlichten geïntegreerd. Ook de elegante middentoren wordt omringd door een zelfdragend glazen dak.

Het project voegt een moderne leeromgeving toe aan een historisch gebouw, waardoor de universiteit kan beschikken over meer onderwijsruimten. Een aanzienlijke investering van de London Business School maakt het mogelijk dat het iconische gebouw volledig wordt gerenoveerd. De ceremoniële zalen in het raadhuis zullen behouden blijven als kantoorruimte voor de voormalige eigenaar, de City of Westminster. De opening staat gepland in de tweede helft van 2016.

Foto’s: Octatube (© Sheppard Robson)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.