Nieuws

Pilkington Benelux heeft in samenwerking met Alkondor Hengelo in totaal 3.000 vierkante meter isolatieglas geleverd voor de nieuwbouw van Thales Nederland in Hengelo. Het High Tech Systems Park is de winnaar van de publieksprijs van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2015. Dit jaar werden in totaal 120 gebouwen ingezonden voor deze architectuurprijs van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA), waarvan er negen zijn genomineerd. Rotterdam Centraal is de overall winnaar.

Thales Hengelo loopt wereldwijd voorop met hightech innovaties. Een ingrijpende vernieuwing van de verouderde huisvesting past in een strategie die Thales gereed moet maken voor de toekomst. Thales investeert niet alleen in het eigen bedrijf, maar wil door deze ontwikkeling ook de innovatie en samenwerking met andere hightech bedrijven stimuleren. Het ontwerp voor het High Tech Systems Park, gemaakt in samenwerking met MTD landschapsarchitecten, geeft vorm aan de wens van Thales om een stimulerende werkomgeving te creëren, zowel voor haar eigen medewerkers als voor andere bedrijven. Voor het ontwerp van de campus is het aanwezige landschap een belangrijk uitgangspunt. Basisgedachte is dat de campus een unieke, parkachtige setting biedt voor de kantoren en centrale voorzieningen. De campus straalt hierbij vooral openheid en gastvrijheid uit. De beglazing biedt comfort en draagt bij aan de uitstraling van de campus. Pilkington leverde gelaagd glas, structurele beglazing met een siltalvoeg en voor de accenten gekleurd isolatieglas met gele folie.

Het ontwerp van de campus is van LKSVDD Architecten uit Hengelo. De verdieping met vergaderkamers, een presentatiecentrum, onderwijsruimtes, private dining rooms en een à la carte restaurant met buitenterras heeft een meer besloten karakter. De gevel is voorzien van een vrij hangende geperforeerde, deels dubbele beplating die geïnspireerd is op de patroonherkenning waarmee Thales zich onderscheidt in de radartechnologie. De perforaties zorgen voor een intrigerend moiré-effect, dat onder invloed van zonlicht en beweging steeds verandert. In het Office-gebouw werken 800 mensen in een flexibele omgeving, waarin kantoor- en industriële onderzoeksplekken elkaar afwisselen. De opvatting is dat je elkaar versterkt door verbindingen te zoeken. Dat geldt voor afdelingen bij Thales onderling, maar ook tussen Thales en de buitenwereld. Het atrium is het centrale ontmoetingspunt, de plek die binnen en buiten met elkaar verbindt.

 

1 reactie op “Glas Pilkington voor winnaar publieksprijs BNA Beste Gebouw

  1. jan reinders 0523-270038 Hardenberg schreef:

    Pilkington van harte gefeliciteerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.