Nieuws

Het voorlopig ontwerp van twee iconische torens aan het Amsterdamse IJ is bekendgemaakt. De hoteltoren met circa 600 kamers voor Congreshotel Maritim Amsterdam en de woontoren met circa 200 woningen worden in hoge mate transparant. Ze worden verbonden door vier transparante lagen vanaf de begane grond en in de woontoren bieden grote ramen elk appartement een indrukwekkend uitzicht over Amsterdam, het IJ en Waterland. Kansrijke projecten dus voor daadkrachtige glasfabrikanten en -leveranciers.

De torens zijn gesitueerd naast het EYE Filminstituut en A’DAM Toren. Het ontwerp is van Team V Architectuur en het project wordt ontwikkeld door een team van Oostenrijkse projectontwikkelaars bestaande uit IES, APM & partners. Bij de woontoren is de Nederlandse projectontwikkelaar Lingotto betrokken. De oplevering wordt verwacht in 2018.

De torens liggen midden in een ensemble van zes torens op een smalle strook aan de Noordelijke IJ-oever. De strook ligt haaks op het IJ, met op de kop de bekende A’DAM Toren. De onderste lagen zijn toegankelijk gemaakt voor publiek om een levendige omgeving te creëren. Met een maximale congresfaciliteit van 4750 personen, wordt Maritim Amsterdam het grootste congreshotel van Nederland en het vlaggenschiphotel van de Duitse hotelketen. Dankzij diverse bars, restaurants en een luxe wellness vormt het complex een aantrekkelijke ontmoetingsplek voor zowel bezoekers als Amsterdammers. De twee torens hebben elk hun eigen uitstraling. De 110 meter hoge hoteltoren is transparant, verticaal en zeer verfijnd in detail. De hoteltoren is stoer en toch genereus ontworpen, zodat hij mooi opgaat in het ensemble van torens aan het IJ. De woontoren daarentegen is juist expressief en wordt gekenmerkt door verspringende, horizontale banden van lichte natuursteen, die plaatselijk naar voren steken om de balkons te vormen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.