Nieuws

De nieuwe entree van het Van Gogh Museum is sinds zaterdag open voor het publiek. Meer dan 40.000 mensen bezochten dit weekend het zonnebloemenlabyrint dat ter ere van de opening van het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum op het Museumplein was te bewonderen. Vanaf een speciaal fotodek bekeken ze de 125.000 zonnebloemen in het grootse labyrint en genoten ze van singer-songwriters die optraden in het labyrint. Zondagmiddag vanaf 16 uur werden alle zonnebloemen gratis uitgedeeld aan het publiek en kleurde het hele Museumplein en de wijde omtrek in Amsterdam in snel tempo geel. Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum: ‘Het was een geslaagd openingsweekend van ons nieuwe entreegebouw, want ondanks het matige weer was er twee dagen lang veel belangstelling voor het zonnebloemenlabyrint. We zijn ook heel blij met de enthousiaste reacties op de nieuwe entree, waarin we onze bezoekers vanaf nu beter en gastvrijer kunnen ontvangen. Dit ruime, transparante entreegebouw met state of the art glasconstructies is een verrijking van het Van Gogh Museum én het Museumplein.’

De glazen uitbreiding van het museum is een hoogstandje van constructief koud gebogen glas, waardoor het Van Gogh Museum nog meer uitstraling heeft gekregen op het Amsterdamse Museumplein. Het open en transparante glazen entreegebouw heeft een state of the art glasconstructie, ontworpen door Hans van Heeswijk architecten in nauwe samenwerking met Octatube. Het gaat om 650 vierkante meter koud gebogen glas, glazen dakliggers van 12 meter en glazen vinnen in de gevels met een lengte van 9,4 meter.

Zie ook ons eerdere bericht over de nieuwe glazen entree van het museum.

Foto: Luuk Kramer, ontwerp: Hans van Heeswijk Architecten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.