Nieuws

In Londen is het idee ontstaan om twee bestaande torens op 35 meter hoogte met elkaar te verbinden door een transparant zwembad. De ‘Skypool’, een initiatief van ontwikkelaar Ballymore, is gepland op de tiende verdieping tussen twee appartementengebouwen en zal (lxbxd) 25x5x3 meter gaan meten.

Eckersley O’Callaghan, het bureau dat mede verantwoordelijk is voor de engineering van de spectaculaire Apple stores over de hele wereld, is betrokken bij de uitwerking van het spectaculaire project. De grootste uitdaging is de constructie zo te maken dat het ongevoelig is voor de bewegingen van beide bestaande torens die elk een eigen fundering hebben. Om de reflectie te minimaliseren zal het zwembad naar verwachting worden uitgevoerd in acryl dat dezelfde brekingsindex heeft als water. De redactie van Glass in Beeld merkt hierbij op dat glas veel minder kras- en onderhoudsgevoelig is dan acryl en het met coatings mogelijk is de reflectie van glas vergaand te reduceren. Het zwembad maakt deel uit van Ballymore’s luxe ontwikkeling Embassy Gardens in de Londense wijk Nine Elms en zal in 2019 in gebruik worden genomen.

Bron: BBC News

Illustraties: Ballymore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.