Nieuws

Goemaat Glas uit Goedereede heeft het isolatieglas geleverd voor het Inspiratiecentrum op de Brouwersdam aan het Grevelingenmeer, een ontwerp van Paul de Ruiter. In het project zijn grote formaten Pilkington Insulight toegepast tot 5,20 x 2 meter in de samenstelling 66.2(15) 88.2. Het glas is toegepast in een zwart geannodiseerd gevelsysteem van Schüco gemaakt door SKM Roosendaal dat deel uitmaakt van de Goemaat Groep.

Het Grevelingenmeer is het grootste getijloze zoutwatermeer van Europa. Vanuit ecologisch perspectief is het noodzakelijk dat er op korte termijn een doorvoer komt dat het water van de Noordzee in het Grevelingenmeer brengt. Omwille van de waterkwaliteit is het van belang dat het water weer gaat stromen: eb en vloed dienen weer (gecontroleerd) vrij spel te hebben hetgeen direct gevolgen heeft voor een opleving van de rijke, authentieke flora en fauna in het gebied. ‘Zicht op Grevelingen’ is het ontwikkelprogramma van het Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen. Doel is om de aantrekkelijkheid en dynamiek in de Grevelingen te vergroten, zowel door natuur als economie aan te pakken. Dit gebeurt middels een aantal gebiedsontwikkelingen en diverse projecten in en rond het Grevelingenmeer. Het inspiratiecentrum op de Brouwersdam is hier een eerste uitvloeisel van. Naast isolatieglas heeft Goemaat Glas er balustradebeglazing en scheidingswanden geleverd en gemonteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.