Nieuws

Zestig werknemers van AGC gaan vanmorgen naar het AGC-hoofdkantoor in Brussel (foto) om een petitie aan te bieden aan de Europese directie. In de petitie vragen ze om ‘een fatsoenlijk sociaal plan’, aldus de FNV. De werknemers zijn afkomstig van de AGC-vestigingen Goor en Maasdijk. Ze zijn om 9 uur vertrokken uit Maasdijk.

Bij de vestiging van glasfabriek AGC in Westland wordt sinds vorige week gestaakt. De productie ligt stil. De directie van het bedrijf weigert volgens de FNV een fatsoenlijk sociaal plan af te spreken voor de medewerkers. Bij het bedrijf dreigen bijna honderd mensen hun baan te verliezen als gevolg van het afstoten van de productie. Een kleine handelsvestiging van ongeveer vijf mensen blijft over. Ook op de AGC-vestiging in Goor dreigt de productie te sluiten en ook daar neemt volgens de FNV de onrust toe. Inclusief een aantal kleinere vestigingen door het land dreigen daar nog eens 52 van 180 mensen hun baan te verliezen.

De FNV geeft aan dat ‘de medewerkers van AGC een fatsoenlijk sociaal plan willen, met een ontslagvergoeding op basis van de kantonrechtersformule en outplacement en opleiding waar nodig, bekostigd door de werkgever’.

Zie ook onze eerdere berichten over de reorganisaties van AGC Westland, AGC Goor en de stakingen.

1 reactie op “FNV: werknemers AGC brengen petitie naar directie Brussel

  1. jan schreef:

    Kent u ze nog? Rapid Pane Glassindustries, Solid Glass en Pieterman Hardglas, bedrijven van naam en pur sang glasspecialisten.
    Privé ondernemingen die investeerden in de medewerkers en machines om vele glasspecialiteiten voor u te maken van hoge kwaliteit.
    Winstgevende bedrijven en dus een solide basis voor de werknemers en hun gezinnen die er met trots en veel plezier werkten.
    Eenmaal overgenomen door Glaverbel (AGC), vanwege dit succes, wordt langzaam maar zeker de invloed van een multinational merkbaar. Het ondernemerschap wordt je systematisch ontnomen, opeenvolgend slecht management, een discutabel prijsbeleid en een jarenlange investeringsstop maken het bedrijf nu zogenaamd slachtoffer van de bouwcrisis? Een mooie dekmantel om dit wanbeleid te verdoezelen.
    Miljoenen investeringen vinden elders plaats om de massa producten nog goedkoper te kunnen produceren. Waar de klant straks zijn glasspecialiteiten moeten kopen is onduidelijk.
    AGC prognosticeerde voor 2015 een exploitatieresultaat van 522 miljoen, een groei van bijna 13 %.
    Aandeelhouders zien hun winst fors toenemen.
    Hoe kan je als maatschappelijk hoogstaand bedrijf naar de medewerkers die jarenlange inzet hebben getoond volhouden dat er geen geld is om een fatsoenlijke ontslagvergoeding mee te geven? De enorme hoeveelheid dikke Audi’s op de parkeerplaats van het hoofdkantoor tijdens het aanbieden van de petities geven wellicht de juiste verhoudingen weer. Jan met de pet is niet meer nodig en mag met zo min mogelijk geld vertrekken.
    De aankondiging van de sluiting op 7 juli had volgens de directie geen relatie met de ingangsdatum van de Wwz. Toch houdt diezelfde directie nu maar al te graag vast aan deze minimum transitievergoeding en komt de medewerkers in niets tegemoet. Het klinkt allemaal erg ongeloofwaardig.
    Cradle to Cradle mooie woorden , misschien beter Cradle to Grave, in ons geval dus met kerst thuis zonder werk en zonder centen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.