Nieuws

Woningbouwvereniging Woonkracht 10 laat groot onderhoud uitvoeren aan 153 woningen in Tuindorp Meerdervoort in Zwijndrecht. Neiteler en Sluis architekten en bouwkundigen heeft, na onderzoek naar de oorsprong en functie van de woningen, een onderhoudsvoorstel met energetische verbeteringen uitgewerkt. Doel was om de sfeer en charme van vroeger te herstellen en te combineren met het comfort van nu. In het project worden drie specifieke BUVA hardglas producten verwerkt.

De toiletten worden voorzien van inbraakwerende valramen type ISO-1300 uitgevoerd in Satijnglas. Op verzoek van de bewoners worden de nieuwe voordeuren voorzien van een klein type ISO-1000 draairaampje en als laatste wordt het glas-in-lood raam boven de voordeur vervangen door BUVA isolatieglas ISO-1000 voorzien van een keramische print met het originele glas-in-loodontwerp. Een oplossing die krasvrij, UV bestendig, kleurvast en duurzaam is. Toepassing van het BUVA hardglas in dit project draagt bij aan de isolatiewaarde van de woningen. Hoofdaannemer is Van Wijnen Dordrecht en de BUVA hardglas ramen worden geplaatst door De Deurenspecialist uit Leiden die tevens de nieuwe voordeuren maakt en plaatst. Het project is in augustus gestart en zal begin 2016 worden afgerond.

De woningen zijn gebouwd in 1938 als arbeiderswoningen in opdracht van N.V. Maatschappij der Vereenigde Oliefabrieken (MVO), het huidige Unimills. De wijk was stedenbouwkundig ruim opgezet met diepe tuinen. Een gedeelte van de wijk is later gesloopt in verband met de aanleg van de A16. Naast het herstel van de oorspronkelijk uitstraling is een doelstelling van de huidige eigenaar Woonkracht 10 dat de woningen weer dertig tot veertig jaar geëxploiteerd kunnen worden en dat het Energielabel C minimaal wordt gehaald. Na het groot onderhoud zullen de meeste woningen echter Energielabel A hebben. Tevens gaan de woningen voldoen aan de eisen van het PKVW bestaande bouw. Naast de BUVA hardglas ramen worden ook BUVA FitStream zelfregelende ventilatieroosters in de nieuwe kozijnen geplaatst door Transcarbo Kunststof Kozijnen. Interdaad Installbouw plaatst BUVA Q-Stream woonhuisventilatoren.

1 reactie op “In oude luister met producten van BUVA

  1. Condo schreef:

    Wij willen ook kunstof ramen omdat zitten 30 jaar in oud kloten hardhout ramen ik heb helemaal kapot gemaakt omdat lelijk is kut woonkracht 10 adres rupelmonde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.