Nieuws
CAH Dronten, agrarische Hogeschool. Foto: Alex Mulder. Architect: BDG Archtecten Zwolle

De ene school is de andere niet. Christelijke Agrarische Hogeschool (CAH) Vilentum in Dronten is one of a kind. Het is een van de duurzaamste scholen van Nederland en dat met een oogverblindend uiterlijk. De schil van het gebouw is een 16,25 meter hoge tuinbouwkas. Het resultaat? Een EPC van 0,538. Maar ook een kas die glastechnisch niet aan de eisen voldoet. In de gevel van de tuinbouwkas van de school is in het onderste deel dat letselwerend dient te zijn, 33.2 gelamineerd (ongehard) glas toegepast. Daarboven en in het dak van de kas is 6 millimeter gehard glas toegepast. Deze samenstellingen voldoen niet aan de eisen van NEN 2608. De school in een reactie: ‘…door extern advies- en ingenieursbureau Caubergh Huygen expliciet onderzoek verricht naar het toe te passen glas in het kasdek op het dak. De gezamenlijke conclusie van alle betrokken partijen was nadrukkelijk dat het toepassen van “geheatsoked” gehard glas het meest veilig was. Dit glas valt bovendien binnen de NEN 6700 norm… De stellingname in vakblad Glas in Beeld delen wij dus niet.’

Lees het volledige artikel in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Foto: BDG Architecten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.