Nieuws

Met het plaatsen van de constructie voor een kas op de 22e verdieping is eind vorige maand het hoogste punt bereikt van Hotel Amstelkwartier. Het hotel wordt uiterst duurzaam, voldoet aan de LEED Platinum certificering en wordt naar verwachting in september 2016 opgeleverd. Het ontwerp is van Mulderblauw architecten in samenwerking met Architectenbureau Paul de Ruiter en de uitvoering is in handen van de TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros.

Brakel Atmos bouwt de innovatieve kas. Welk glas op 70 meter hoogte zal worden toegepast is nog niet bekend. In het bestek staat gelaagd extra helder glas voorzien van een folie die een kleurenspectrum en UV doorlaat noodzakelijk voor de groei van planten. In de kas van het hotel zullen producten worden geteeld voor gebruik in het restaurant. De kas zal beschikken over nieuwe technologieën om groente en fruit te verbouwen en vissen te kweken. Zo wordt er gebruik gemaakt van aquaponics en vertical farming, een innovatieve en duurzame techniek waarbij meerdere gewassen in lagen boven elkaar gekweekt worden. Het organisch afval van het hotel en de kas wordt in een biovergister verwerkt tot biogas, dat wordt gebruikt bij de verwarming van het hotel. Zo speelt de kas een cruciale rol in het sluiten van de kringlopen in het hotel, als onderdeel van het integrale duurzaamheidsconcept, zoals dat is ontwikkeld door Arup en Architectenbureau Paul de Ruiter.

Foto’s: Jeroen Dietz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.