Nieuws

In juli van dit jaar is in Konya Turkije de Konya Tropical Butterfly Garden geopend, dat met 1.600 vierkante meter de grootste vliegzone voor vlinders in Europa heeft. Het museum huisvest ongeveer 6.000 vlinders in vijftien soorten en ongeveer 20 000 tropische planten in bijna 100 soorten. Voor het bewerkstelligen van een stabiel binnenklimaat is het immense dak voorzien van Guardian SunGuard SNX 60/28 zonwerend glas. Het totale bebouwde oppervlak van het museum is 380.000 vierkante meter.

Guardian leverde 1.500 ruiten voorzien van SNX 60/28 coating, met een selectiviteit van meer dan 2: het glas laat 60 procent van het zonlicht (Lt) en 28 procent van de zonnwarmte (g-waarde) door. Daar het glas 72 procent van de hitte van de zon weert, kan de temperatuur binnenin het gebouw exact worden geregeld met behoud van het daglicht. Guardian over haar glas: ‘De serie SunGuard eXtra selective (SNX) is het zonwerende glas met de allerbeste prestaties dat Guardian kan aanbieden. Dit glas biedt ook een uitstekende esthetiek door de neutrale, transparante kleur en de geringe reflectie.’ Het verzekeren van een constant tropisch klimaat van 26°C bij een luchtvochtigheid van 80 procent was een grote uitdaging. Konya heeft een continentaal klimaat met grote temperatuurschommelingen tussen de winter- en de zomermaanden. Het museum is LEED gecertificeerd (zilver). Het ontwerp is van architectuur- en ontwerpbureau Arup.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.