Nieuws

Guardian Industries Glass Group heeft zo’n 200 vierkante meter Clarity extra helder anti reflecterend glas geleverd aan het Institut du Monde Arabe in Parijs voor toepassing in vitrines waar Egyptische oudheden in worden geëxposeerd. Tijdens recente opgravingen in de Nijldelta zijn bijzondere historische voorwerpen gevonden die verband houden met de Egyptische god Osiris. Deze unieke objecten in bruikleen van de musea van Caïro en Alexandrië, maken deel uit van ‘Osiris, Egyptische gezonken mysteries’, een reizende tentoonstelling die nog tot en met 31 januari te zien is in Parijs. Clarity is ijzerarm glas dat is voorzien van een magnetroncoating die de reflectie van het glas reduceert. De resterende reflectiekleur is een zachte, neutrale blauw, die in combinatie met de Guardian UltraClear coating ​​maximale transparantie biedt, terwijl ongewenste reflectie en schittering wordt geëlimineerd.

De tijdelijke tentoonstelling (www.exposition-osiris.com) beeldt het verhaal van Osiris, de zoon van de Aarde en de Hemel. De legende wil dat Osiris werd gedood door zijn broer Seth die zijn lichaam in veertien stukken sneed en in de Nijl gooide. Isis, zus en vrouw van Osiris, zette het lichaam van de god weer in elkaar met behulp van haar magische krachten. Ze was toen zwanger van hun zoon Horus. Osiris werd de Heer van het hiernamaals, en Horus, zegevierend tegen Seth, ontving Egypte als zijn erfgoed. ‘Osiris, Egyptische gezonken mysteries’ loopt sinds 8 september en is een uitvloeisel van de opgravingen onder leiding van Franck Goddio, in samenwerking met het Egyptische ministerie van Oudheden in het westelijke deel van de Nijldelta. Meer dan 290 objecten worden gepresenteerd in een expositieruimte van 1.100 vierkante meter. De vernissage van de expositie was op 7 september in aanwezigheid van de Franse president François Hollande.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.