Nieuws

In opdracht van Oost Flevoland Woondiensten uit Dronten wordt groot onderhoud uitgevoerd aan 137 chaletwoningen in de Wijk De Werf in Dronten. De doelstelling van de opdrachtgever is om de architectuur van de karakteristieke woningen te behouden, maar het leefklimaat aan te passen aan de normen van deze tijd met een energielabel A.

Voor de uitzetramen is gekozen voor onderhoudsvrije BUVA hardglas ramen. Door de smalle omkadering is de daglichttoetreding maximaal. De ramen zijn uitgevoerd in extra isolerend glas en geplaatst door schildersbedrijf K.J. Coenen & zn. uit Urk. Hoofdaannemer Mateboer Bouw heeft in samenwerking met architect ir. L. Hamerpagt van Van den Berg architecten IJsselmuiden een plan van aanpak opgesteld. Een zorgvuldige voorbereiding van de bouwkundige aanpassingen en duidelijke communicatie met de bewoners waren cruciaal.

Weekamp RDC heeft de voor- en achterdeuren vervangen. Er is gekozen voor een 54 millimeter TriComfort voordeur voorzien van BUVA hang- en sluitwerk (Ergo-Nomic meerpuntssluiting en BUVA briefplaten en binnenborstels). De deuren hebben een hoge isolatiewaarde, voldoen aan alle veiligheidsnormen en zijn in duurzame FSC materialen uitgevoerd. Het project wordt eind 2015 afgerond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.