Nieuws

De chemotuin in Hilversum, voorzien van een bijzonder dak van glas, is genomineerd voor de Hedy d’Anconaprijs 2016 voor excellente zorgarchitectuur. Een zeskoppige jury bestaande uit architecten en zorgprofessionals maakte de zeven nominaties bekend die zij selecteerden uit 52 inzendingen. De Hedy d’Ancona-prijs richt zich op voorbeeldstellende projecten waarbij architectuur, interieur, stedenbouw, tuin- of landschapsarchitectuur het zorgconcept optimaal ondersteunen.

Het idee van de chemotuin in het Tergooi ziekenhuis te Hilversum komt van een eigen internist-oncoloog Pieter van den Berg, die voor zijn patiënten een groene omgeving wilde creëren, een helende plek in de buitenlucht. Architect Bart van der Salm van VANDERSALM-aim ontwierp een halfronde constructie van houten palen met daarop een glazen dak en een overdekt pad naar het ziekenhuis. De houtconstructie is gerealiseerd door Assink Hout. Het glazen dak is door D&O Glas uit Franeker voorzien van zelfreinigend gelamineerd veiligheidsglas Pilkington Protect Activ in de samenstelling 66.2.

De chemotuin is tot stand gekomen door een geldinzameling van de Stichting Vrienden van Tergooi. Daarnaast zijn er door verschillende bedrijven, waaronder D&O en Pilkington, donaties gegeven. Juryvoorzitter en partner van architectenbureau KAW Reimar von Meding gaf aan dat alle nominaties van grote maatschappelijke waarde zijn en met de focus op de patiënt. De jury onderschrijft het belang van deze ontwikkeling. In februari worden de projecten door de jury bezocht, gesproken met alle betrokkenen en tevens gebruikservaringen geïnventariseerd. De prijsuitreiking vindt plaats op 1 juni.

Zie ook ons eerdere bericht over de chemotuin.

Foto: Milad Palesh voor VANDERSALM-aim

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.