Nieuws

Mosa Glas is één van de partners van het consortium Duurzaam & Comfortabel dat als doel heeft ‘projecten in de gestapelde bouw te renoveren en verduurzamen tot nul op de meter’. Duurzame ontwikkeling en comfort gaan hand in hand. Dat is de filosofie van Duurzaam & Comfortabel. ‘Met andere woorden, Duurzaam is per definitie comfortabel en vice versa’, aldus het consortium, een initiatief uit januari 2015 van ingenieursbureau NVT Engineering en balkonproducent Balco.

Op haar site legt Duurzaam & Comfortabel haar doelstellingen en aanpak uit: ‘Het consortium bestaat uit een selecte groep duurzaam en doordenkende MKB bedrijven, met een visie om een integrale oplossing te bieden aan onder andere de gestapelde bouw in Nederland. Boekenkasten vol  zijn er geschreven met haalbaarheidsonderzoeken naar verduurzaming, maar niet één met een uiteindelijk betaalbare en/of financierbare oplossing. Wij als consortium Duurzaam & Comfortabel hebben deze belangrijke missing link wel gevonden, tezamen met gemeentelijke, provinciale en zelfs Europese subsidies weten wij ieder project ook financieel te borgen.’

Duurzaam & Comfortabel richt zich op projecten voor de renovatie van gestapelde bouw in Nederland, opgedeeld in drie pijlers: vereniging van eigenaars, woningcorporaties en zorginstellingen. ‘Door de bundeling van unieke MKB bedrijven zijn wij de brug tussen vraag, kennis en techniek. Binnen het consortium zijn alle partijen vertegenwoordigd die benodigd zijn voor een gehele duurzame renovatie van misschien wel uw onderkomen’, aldus het consortium dat momenteel met drie VvE’s in gesprek is: Lindenhove te Apeldoorn, Den Heuvel te Velp en Akkerwinde Dotterlei in Capelle aan den IJssel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.