Productnieuws
mediaglass

Brakel Atmos heeft vandaag in het eigen kantoor in Uden een 4,5 x 1,5 meter grote Mediaglass gevel geplaatst. De daglichtspecialist claimt hiermee de primeur te hebben van de eerste promotiegevel in ons land waar dit glas is toegepast. De Mediaglass gevel brengt reclameboodschappen 24 uur per dag scherp in beeld. Dat is niet uniek en nieuw maar het feit dat het glas tegelijkertijd volledig transparant is, is dat wel. Het zicht naar buiten blijft gehandhaafd en daglicht wordt gewoon binnen gelaten. Mediaglass kan zowel in nieuwbouw als in bestaande gevels worden geïntegreerd en is daarom ‘ideaal voor entreegevels van bijvoorbeeld winkelcentra, woonboulevards, bedrijfsgebouwen, musea, bioscopen en andere openbare gebouwen’, aldus Brakel Atmos die als partner van producent Mediaglass uit Bretten (D) het systeem gaat leveren in de Benelux.

De Mediaglass gevel kan in vrijwel elke gewenste afmeting en in elke glassamenstelling, bijvoorbeeld zon- of brandwerend, uitgevoerd worden. Brakel Atmos ontwerpt de gevel op maat waarbij inzicht wordt gegeven in eigenschappen als energieverbruik, glasdikte, rentabiliteit en onderhoud. Voor de gevel hoeft geen aparte aanvraag te worden gedaan. ‘Het systeem kan in een gewone bouwaanvraag worden opgenomen’. Mediaglass maakt gebruik van LED-techniek. De energiezuinige LEDs zijn tussen glaslagen verwerkt waardoor ze volgens Brakel Atmos minder kwetsbaar zijn en een lange levensduur hebben. Het aantal en de verdeling ervan over de beglazing is afhankelijk van de gebouworiëntatie. ‘Gewerkt wordt met de allernieuwste LEDs die borg staan voor een laag energieverbruik en een hoge lichtopbrengst. Het resultaat mag gezien worden. Alle reclame-uitingen, zowel stilstaande beelden en filmpjes, worden continu scherp weergegeven. Beelden en filmpjes wisselen is bovendien heel eenvoudig, zodat op commerciële gebouwen steeds actuele boodschappen kunnen worden weergegeven’, aldus Brakel Atmos.

Op YouTube is een kort filmpje van de gevel te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.